Føflekkspesialisten

Føflekkfjering og sjekk - kosmetisk ansiktsbehandling og kirurgi - og mye mer...

Åreknuter og blodkar


Åreknuter eller varicer er utvidede vener. Vener er blodkar som transporterer oxygenfattig blod fra kroppen til hjertet som bringer det videre til lungene. Siden vener samler opp blodet etter det har vært rundt i kroppen og gitt oxygen til vevet er de laget for lite trykk. Vener har tynne vegger. På lang sikt kan disse tynne veggene utvide seg. Vener ut i ekstremitetene har klaffer som forhindrer at blodet strømmer tilbake der det kommer fra. Når klaffene i venene ikke fungerer lenger og blodet kan strømme tilbake i venene, utvider venene seg. 

  fungerende  -  ikke fungerende veneklafffungerende veneklaff

Snakker man om varicer tenker man til vanlig på åreknuter på bena, imidlertid kan varicer også oppstå andre steder på kroppen. Både menn og kvinner kan få varicer på bena. Årsaken til varicer er alder, graviditet eller stående gjøremål over lengre tid, men også alkoholmisbruk, høye verdier av homocystein i blodet kan være en grunn. Tendensen til å få varicer er gjerne arvelig.  

Åreknuter og små synlig vener kan være skjemmende, men kan også være kløende eller gjøre vondt. Noen ganger kan det danne seg blodpropp i venene som er utvidet og betenne seg. Det er ikke det samme som blodpropp i de dype vener i leggene som kan være livstruende. Blodpropp i de overfladiske vener er bare vonde og plagsomme.skrumping av blodkar med radiobølge


Både varicer og små utvidete blodårer kan fjernes lett med radiobølge ved en kort behandling. Området bedøves og ved hjelp av en isolert tynn behandlingsnål går man i venen og varmer den opp. Så skrumper den sammen. Det samme kan gjøres med små karnøster og mindre vener som ligger mer overfladiske.


små vener - fjernet

varicer - fjernet

Etter behandlingen

Det kan forekomme noe brun farging i det behandlete området i noen måneder. Det er blod som var i vennene som skal nedbrytes av kroppen. Metoden er når det gjelder store vener begrenset til enkle åreknuter. Så snart det foreligger en stor sammenhengende streng opp til lysken må det en operasjon til.

Fordelen med radiobølgebehandlingen er at man kan gå rett hjem, trenger ikke støttestrømper og går dagen etter på jobb igjen.

Små blodkar


  

små blodkar på nesen - teleangiektasier

før og etter behandling


Radiobølge egner seg for alle blodkar og karnøster på kroppen så lenge de er så store at man kan se de som enkeltstående blodkar.

  

kirsebærflekker                                                              spider nevi


Også kirsebærflekker og spider nevi kan fjernes raskt, enkelt og smertefritt.