Føflekkspesialisten

Føflekkfjering og sjekk - kosmetisk ansiktsbehandling og kirurgi - og mye mer...

Botox / Xeomin

Mot rynker

Effekten:

Mer uthvilt, avslappet og friskt ansiktsutrykk. Her er det viktig at mimiken beholdes og at resultatet blir naturlig.

Rynker oppstår først i områder der musklene trekker huden sammen i en fold. Når dette skjer daglig over flere år, så blir foldene permanente. 

Botulinumtoxin tar bort den underliggende grunnen til at rynkene oppstår. Botulinumtoxin forhindrer overføring av nervesignaler til musklene og musklene vil ikke trekke huden sammen igjen.

Glabellalinjer før Botox

Før behandling med Botulinumtoxin.


En uke etter behandling med Botulinumtoxin.

Foldene blir mindre synlig eller forsvinner, avhengig hvor lenge foldene har vært i huden og hvor mye elastisitet og spenning er igjen. 

Botulinumtoxin settes på plass med veldig tynne nåler. Man kjenner et lite stikk og lett svie i en veldig kort periode. Til vanlig synes ikke behandlingen, men en sjelden gang kan et lite blåmerke oppstå. Bedøvelseskrem kan brukes, men må føres på 45-60 minutter før behandlingen.

Resultatet synes først etter 3-4 dager.

I følgende områder får man veldig gode resultater:

 • Sinnarynke - mellom øyenbrynene
 • Pannen
 • Smilerynker - kråkeføtter 
 • Hals - ved vertikale drag
 • "Bunny lines" - rynker over neseryggen ved smiling
 • Haken - ved utpreget fold eller uregelmessig hud
 • Øyenbryn - ved hengende ytre del
 • Øyelokk - ved moderat for mye hud. Les mer her...

Også i andre områder kan man oppnå forbedringer:

 • Marionettfold - fold som går fra munnvik nedover.
 • Neseleppefold
 • Ved "gummy smile" - når tannkjøttet vises sterk ved smiling
 • Utpreget firkantet ansikt pga. store tyggemuskler

Best resultater får man i en alder mellom 35 og 65 år. I USA har det blitt mer og mer populært å bruke Botox forebyggende mot rynker. 

Virkningen varer i ca. 4-6 måneder.

Behandingen kan med fordel kombineres med Pellevé. Huden strammes og danner ny kollagen samtidig som man hindrer danning av nye rynker. Så kan huden regenereres mens den hviler i glatt posisjon.Mot svette

Effekten:

Opphør av svette.

Svette oppstår gjennom stimulering av svettekjertler gjennom nerveimpulser. Svetter man mye og kan ikke holde kontroll over det med deodorant kan dette være svært plagsomt og kan føles skjenerende.


Botox og Xeomin gir en utmerket og langvarig effekt og stopper svetting nærmest fullstendig i et behandlet hudområde. 

Svetten er nesten fullstendig borte i 6-12 måneder og er redusert i gjerne opptil 1 1/2 år. 

Huden må først pensles inn med en jodblanding og stivelse. Etter litt mosjon vil de svettende områder farges for en målrettet behandling. 

Botox/Xeomin settes så rett i huden med en veldig tynn nål. Dette er sjelden smertefullt. Men bedøvelseskrem kan brukes, og må da påføres 45-60 minutter før behandlingen.

Det er en behandling som gir veldig fornøyde pasienter og er utrolig bra tålt.

Les mer om det her...


Mot hodepine eller migrene

Effekten:

Mindre hodepine.

Spenningshodepine er den mest vanlige type hodepine. Den oppstår gjennom spenninger i nakken eller/og i pannen. 

Migrene var lenge tenkt å være utløst av sammentrekknig av blodkar i hjernen og påfølgende utvidelse av disse. Etter man begynte å bruke Botulinumtoxin mot rynker i pannen så man at mange som slett med spenningshodepine eller migrene ble kvitt sine problemer. Man antar at mye av migrenen blir også utløst av spenninger i pannen og nakken. 

Spenningshodepine er typisk på begge sider og gjerne mest uttalt i pannen og mange kjenner at det starter  med nakkespenninger.

En typisk migrene er ensidig med intense smerter. Noen av disse symptomer forekommer også hos mange, men ikke hos alle:

 • forstyrrelser av synet i forkant av hodepinen
 • kvalme
 • lysskyhet

På begge typer hodepine er det ofte nok med behandling av pannen med Botulinumtoxin, men av og til må man utvide behandlingsområdet til nakken.

Bieffekten av behanding i pannen er at rynkene forsvinner. Effekten varer i omtrent 4-6 måneder.

Ønsker du behandling av hodepinen din vil det alltid være en legesamtale i forveien for å avklare typen av hodepinen og om man har behov for videre undersøkelser som MR-bilder.

Har du Migrene prøv gjerne først Magnesiumtilskudd. Det er ingen preparater på market i Norge som tas bra nok opp av kroppen og har nok mengde Mg for å gi en virkning. Jeg anbefaler Magnesium Verla N dragees 5- 10 tabletter 1-3 ganger daglig. Vitus Apoteket på Magasinet i Drammen kan skaffe det. En bivirkning kan være løs avføring ellers tåles preparatet godt. Snakk med legen først i tilfelle du har en alvorlig nyresykdom. Har du sjelden migrene, er det ofte nok å bruke anfallsmedisin som Maxxalt eller lignende. Det får du på blåresept hos fastlegen eller etter en konsultasjon hos oss.

All undersøkelse og behandling utføres av spesialisert lege!


Mer om Botox og Xeomin

Botox er et registrert varemerke fra firmaet Allergan og er det mest kjente preparat av Botulinomtoxin A.

Flere farmafirma produserer Botulinumtoxin. Botox var det første Botulinumtoxin på market. Tyskland bruker mye tysk produsert Dysport, som er noe rimligere en Botox, men har en helt annerledes dosering. En av de nyeste produkter på markedet er Xeomin fra det renommerte firmaet Merz. Xeomin er fullstendig ren Botulinumtoxin uten proteiner som ved Botox. Den har flere fordeler: Sjansen for resistens blir betydelig mindre. Resistens betyr at kroppen lager antistoffer mot Botox og den virker da ikke lenger. Xeomin er bedre holdbar og trenger ikke å være nedkjølt. Botox mister raskt sin virknng hvis den ikke er nedkjølt. Det innebærer alltid faren for at man ikke oppnår full virkning, hvis det var en feil ved kjøling på vei fra produsenten til brukeren. Xeomin er noe dyrere, men vi synes det er verdt det. Derfor tilbyr vi både Xeomin og Botox og lar pasienten velge for samme pris.

Botulinumtoxin er giften som produseres av bakterien Clostridium botulinum. Bakterien produserer flere variasjoner av molekylen og skilles fra hverandre med bokstaver fra A til G. Den mest brukte er Botulinumtoxin A. For pasienter som har utviklet antistoffer mot A-varianten kan det brukes Botulinumtoxin B.

Botulinumtoxin blokkerer overføring av nerveimpulser i nerveendene. Muskelen får ikke signaler og trekker seg ikke lenger sammen. Virkningen går ut etter 4-6 måneder.

Botulinumtoxin er en av de giftigste stoffer som finnes - bare 0,01g er dødelig. Til tross for det er behandlingen trygg i kvalifiserte hender. Mengdene som brukes i kosmetisk behandling er tilpasset små muskler i ansiktet og er ekstremt mye lavere.

Botulinumtoxin er veldig kostbar som forklarer behandlingskostnaden. Det trenges medisinsk kompetanse og riktig dosering for å kunne bruke Botox trygt og med god effekt. 

All behandling hos oss utføres av lege med lang erfaring i bruk av Botox og dyp kompetanse av ansiktets anatomi!

Hverken Botox eller Xeomin er godkjent for kosmetisk bruk i Norge. Begge er imidlertid godkjent for kosmetisk bruk av den strenge amerikanske legemiddelkontrollen FDA og i mange europeiske land.

Komplikasjoner ved behandling med botulinumtoxin...


Mer informasjon om botulinumtoxin på andre nettsider::

 Bestill time! 

 Priser