Føflekkspesialisten

Føflekkfjering og sjekk - kosmetisk ansiktsbehandling og kirurgi - og mye mer...

Kjemisk peeling

Peel er engelske for skrelle. Ved en peeling fjerner man øverste lag av huden. 

Forskjellige stoffer kan brukes til peeling. De fleste er syrer. Hudpleier bruker ofte fruktsyrer med forholdsvis lav konsentrasjon. 

Med en kjemisk peeling kan man forbedre:

 • Aknearr
 • Fine linjer og rynker
 • Pigmentflekker
 • Melasma (pigmentering rundt munnen)
 • Store hudporer
 • Solskadet hud
 • Strekkmerker på kroppen

Eksempler på effekt av en kjemisk peeling:

Eksempel på effekt av TCA-peeling

Også akne blir betydelig bedre, men behandlingen må gjenntas.

Ved en peeling lager man et overfladisk sår i huden som kroppen reparerer på med ny hud. Mange forskjellige kjemikalier kan brukes til peeling. Vi bruker stoffer som gir god effekt og er sikker:

 • Trichloreddiksyre (TCA) 
 • Jessners oppløsning (blanding av melkesyre, resorcinol og salicylsyre)
 • Glykolsyre

Etter avfetting pensles stoffene på huden under nøye observasjon til ønsket effekt er oppnåd. Stoffene kan kombineres eller brukes hver for seg.


 Jo dypere man peeler jo mer effekt oppnår man. En dypere peel vil også medføre lengre tid til tilheling. 


Veldig overfladiske peel utføres av hudpleier for å gi et løft med mer glans i huden i noen uker. Medisinske peelinger er dypere og krever mer kunnskap om huden og stoffene som brukes og bør utføres av lege.

Ønsker man mye effekt, men lite downtime, så kan flere mer overfladiske peelinger i noen ukers avstand være et bra valg. Disse peelinger er allikevel dypere enn en vanlig hudpleie peeling og vil også gi rødhet i noen dager etter behandlingen.

Før en kjemisk peeling burde man preparere huden med en A-vitaminsyrekrem i noen uker. Det minsker bivirkninger og gir raskerer, mer regelmessig tilheling og bedre effekt. Resept på kremen som Differin eller Airol får man ved første konsultasjon.

Huden blir ikke tynnere av en peeling, men bygger opp mer kollagen og et nytt lag på toppen. Huden er strammere, glattere og har jeven pigmentering. For fjerning av pigmentering kan peelingen være mer overfladisk. For behandling av dype, store hudporer, aknearr og rynker må peelingen være dypere.

Peelinger deles inn i:

 • Overfladiske
 • Mellom dype
 • Dype peelinger

I de fleste tilfeller er det nok med mellom dype peelinger som gir gode, synlige effekter og veldig sjelden komplikasjoner.


Før behandlingen

Ved første konsultasjon planlegges behandlingen og man går gjennom forberedelsen av huden med en A-vitaminsyre krem. Noen trenger en resept på smertestillende, bedøvelseskrem, middel mot herpes etc.

Det er viktig å drikke rikelig vann en time før behandlingen.


Behandlingen

Behandlingen tilpasses hvert enkelt behov. Den kan vare fra 10 minutter til litt over en halv time. Under behandlingen kan huden prikke eller svi litt og føles varm. 

Behandlingen og stoffene som brukes vil tilpasses målene du ønsker å oppnå.

Etter Behandlingen

Dagen etter behandlingen er huden rød. Deretter vil den begynne å flasse av. Avhengig av dypden av peelingen, kan det vare i noen få dager eller i en uke til 10 dager. Deretter er huden rød i noen dager og ved en dypere peeling i opptil 4 uker. Det kan kamufleres med foundation.

Etter behandlingen må huden pleies med fuktighetskrem og solbeskyttelse. Det fås kjøpt på klinikken eller kan kjøpes på apoteket.

Bivirkninger

En kjemisk peeling kan føre til overpigmentering og underpigmentering (lyse flekker eller mørke flekker på huden). Det skjer lettere ved mørke hudtyper. Veldig sjelden oppstår det arr. Har man en tendens til å få forkjølelses sår (herpes) bruker man forebyggende Valtrex før oppstart og en uke etter behandlngen. 

For å unngå bivirkninger av kjemisk peeling utføres den av spesialisert lege.

Dypere peeling har lettere å gi bivirkninger. Avflassing og rødhet etter en peeling er ikke en bivirkning, men en forventet reaksjon etter peelingen. 


 Bestill time! 

 Priser